Je gebruikt op dit moment een verouderde browser die niet door onze website wordt ondersteund.
Wij raden je aan om onze website in een andere browser te openen.
Op deze manier ben je verzekerd van een beveiligde en goed functionerende website.
Travel Store logo
loader
×
Travel Store is lid van de SGR Travel Store is lid van de ANVR
0183-666777
Momenteel gesloten
Eleni, Travel Agent
Eleni
Travel Agent

Hulp of advies nodig?

×






Typische Italiaanse gerechten om thuis het vakantiegevoel te proeven!

30 april 2020
312

Wanneer je op vakantie in Italië bent, zul je ongetwijfeld een bezoek brengen aan een van de vele restaurants die het land rijk is. In vrijwel ieder dorp vind je een plek waar je zalige pizza’s en pasta kunt proeven. Een vakantie naar Italië zit er op dit moment even niet in, maar genieten van de Italiaanse keuken kan ook thuis met deze heerlijke recepten.

Ervaar de Italiaanse keuken in Italië. Check hier ons aanbod. 

Recept 1: Bolognesesaus

Als liefhebber van de Italiaanse keuken maak ik natuurlijk zo nu en dan zelf een heerlijke pan Bolognese saus. Deze saus gebruik ik voor een overheerlijke lasagne of pasta.
Mijn kinderen zijn er dol op! Aangezien het voor mij als moeder heerlijk is om complimenten te krijgen, maak ik dit gerecht regelmatig.

Het recept van mijn super lekkere Bolognese saus deel ik graag met jullie. Om een perfecte saus te krijgen moet deze ca. 2 uur pruttelen.
De heerlijke geur die in je keuken ontstaat is zalig en doet je denken aan de Italiaanse pleintjes waar dezelfde heerlijke geur uit de restaurantjes komt. Het perfecte vakantiegevoel.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr ontbijtspek (plakken)
  • Ca 200 gr bleekselderij
  • Ca 200 gr winterpeen
  • 10 gr boter
  • 10 ml olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 250 ml melk
  • 150 ml runderbouillon

Zo maak je het:

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur pruttelen

  • Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de ontbijtspek in reepjes van ongeveer 0,5 centimeter breed. Maak de bleekselderij en winterpeen schoon en snijd ze in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 centimeter.
  • Verhit de olie en boter in een grote braadpan of hapjespan.
  • Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortel en wat zout toe en bak dit al roerend 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg nu de ontbijtspek toe en laat alles nog 10 minuten bakken zodat de groente zacht is.
  • Bak in een aparte koekenpan het gehakt lekker rul en krokant, en voeg dit toe aan de groente. (indien het gehakt wat vet afgeeft dit weg laten)
  • Voeg de witte wijn toe en schraap met een spatel alle aanbaksels van de bodem van de pan
  • Voeg de gezeefde tomaten, melk, runderbouillon, zout en flink wat peper toe.
  • Laat de saus minstens 2 uur op zo laag mogelijk vuur pruttelen met de deksel schuin op de pan. Het resultaat moet een mooie dikke saus zijn die er absoluut niet waterig uitziet. Voeg indien nodig extra runderbouillon of water toe als de saus al snel te ver inkookt.
  • Maak de saus op het eind goed op smaak met peper en eventueel zout.
     

Recept 2: Klassieke Italiaanse salade

Proef deze heerlijke Italiaanse salade met tomaten, rucola, mozzarella en pesto en je waant je even in Italië. Herken je de kleuren van de Italiaanse vlag in dit heerlijke bijgerecht?

Dit heb je nodig:

  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tomaat
  • 40 gram rucola
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gram pijnboompitten

Zo maak je het:

  • Snijd de mozzarella en tomaat in 6 plakken.
  • Leg de rucola op een bord en leg hier achtereenvolgens telkens een plak tomaat, blaadje basilicum en een plak mozzarella op.
  • Meng in een kom de pesto, olijfolie en naar smaak peper en zout.
  • Garneer de salade met dit mengsel en de pijnboompitten.

Recept 3: Pesto

Ik geef jullie ook een heerlijk pesto recept, deze is met rucola i.p.v. basilicum.
Pesto is natuurlijk een heerlijke toevoeging op een Italiaanse tomatensalade, maar ook bij Spaghetti met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Dit heb je nodig:

  • 20 ml olijfolie
  • 40 gr (biologische) Parmezaanse kaas
  • 20 gr amandelen
  • 40 gr rucola
  • 10 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 5 ml citroensap

Zo maak je het:

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Maak de pesto door de olijfolie te mengen met 30 gram Parmezaanse kaas, de amandelen, rucola, basilicum, knoflook en het citroensap. Pureer het met een staafmixer en maak het smeuïg en glad. Proef de pesto en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.

Door: Irene Dekker

 

 

Welkom bij de Travel Store!

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen maken wij gebruik van cookies. Van onszelf en derde partijen. Deze cookies vergroten het gebruiksgemak, maken aanbiedingen relevant en zorgen dat informatie van derden werkt. Wil je meer weten over de cookies? Lees het hier.